Резултат од тајландската лотарија 01.02.2023 денес во живо Победа на Тајландската лотарија

Тајландска лотарија денес (01.02.2023) Список на добитници на Тајландската лотарија која се извлекува секој месец на први и шеснаесетти секој месец на официјалната веб-страница на Тајландска лотарија, јас. д. @glo.or.th. Можно е да се проверат резултатите од тајландската владина лотарија директно од оваа веб-страница.

Владата на Тајланд официјално ги објави резултатите од Лотаријата на својата официјална веб-страница. Значи, ако сакате да го проверите Резултатот денес во живо, допрете ја официјалната врска на државата Државна лотарија на Тајланд. Исто така, важно е да се спомене дека овој пост исто така ќе ви помогне во тоа cпроверете ја листата на победници и лотарија победнички број детали за тајландската државна лотарија.

Навигација на страницата Скриј
1 Резултат од тајландската лотарија

Резултат од тајландската лотарија

На оваа страница, ќе добиете информации поврзани со Тајландската лотарија и ви даваме опција да ги преземете резултатите од Тајландската лотарија. Овде споделуваме неколку ВИП совети за среќните броеви во резултатите од лотаријата во Тајланд.

Првата награда за сите шест точни броеви е 2 милиони бати (TGL) или 3 милиони бати (TCL) по билет за лотарија доколку сите шест броеви се точни. Износот на наградата е двојно зголемен за сите награди, освен за бонусите од 22 милиони и 30 милиони бати, кои не се удвојуваат.

Ќе има пет награди од по 100,000 бати за второто место, десет награди од по 40,000 бати за третото место, педесет награди од по 20,000 бати за четвртото место, сто награди од по 10,000 бати за петтото место и Утешна награда од 50,000 бати за шестцифрениот добитен број плус или минус еден

Владата на Тајланд, исто така, се занимава преку систем за цитати од оваа установа, лицата со физички пречки во развојот и знаците за попреченост, исто така, можат да учествуваат во лотаријата на Тајланд.

Резултат од тајландската лотарија

Слика од екранот на резултатот од тајландската лотарија денес

Табелите со резултати на тајландската лотарија се во живо, сега проверете ги вашите добитни броеви од графиконите со резултати подолу:

Следното извлекување на тајландската лотарија е во тек (15 февруари 2023) Тајландската лотарија е најпознатата лотарија во Тајланд и нејзината добивка е исто така многу поголема од Ауро, но сепак, тајландското лото е најпознатото во целиот Тајланд.

Ако сакате да добивате реални и живи ажурирања за резултатот од тајландската лотарија, можете да го поминете овој пост и ќе ги добиете најновите ажурирања за резултатите од тајландската лотарија. Овде нудиме и бесплатни совети за да ја добиете наградата.

Вредноста на првата наградна количина е 6 милиони. Има неверојатна шанса да освоите многу висока инвестиција со играње лото. Односот на исплата е доста поволен.

Резултат од тајландската лотарија за (01 година конечен резултат во живо)

Тајландската влада не е доволно корумпирана за да избере победник меѓу своите фаворити. За владата на Тајланд сите се исти, така што не се играат трикови. Игнорирајте ја секоја веб-локација што се обидува да ви каже дека има магични совети и трикови за да добиете на лотаријата на Тајланд бидејќи не постои таков трик.

Има многу веб-локации кои го прават овој евтин метод за да добијат огромен сообраќај и да заработат пари на нивните веб-страници. Не е вклучен трик.

Шансите за победа на лотаријата целосно зависат од среќата на оние кои ги држат билетите. Учеството во игри на лотарија е одличен начин да си ја пробате среќата по разумна цена. Купување повеќе Тајландски лотарија билети е единствениот начин да ги зголемите вашите шанси за победа: не постои друга техника.

Факт е дека колку повеќе билети имате, толку се поголеми шансите да освоите парична награда. Прилично е добро чувството да се биде во трка за милиони долари, особено кога ќе ја споредите цената на билетот со сумата на пари што можете да ја освоите во случај да победите. По добивањето на лотаријата, играчите на лотаријата треба да платат данок на задршка од добиената сума.

Многу е важно да се забележи дека тајландските лотарии не продаваат единечни билети, туку само билети за парови. Станува збор за месечно извлекување кое се одржува на 1-ви и 16-ти секој месец, при што секој пат се доделува главната награда до 32 милиони бати. 

Оваа парична награда може да се инвестира на различни начини од страна на победниците, вклучително и купување средства како што се автомобили, куќи и имот и тие исто така можат да започнат сопствен бизнис. Тајландската лотарија е најдобриот и лесен начин да си ја пробате среќата и да заработите пари без никакви проблеми.

По датумот на извлекување на лотаријата има период од 2 години во кој сите добитници на тајландското лото мора да ја побараат својата награда. Истата ќе биде вратена на добротворната лотарија за државни приходи доколку уплатата е доспеана.

Важни врски

Официјална веб-страница на тајландската лотаријаКликни тука
Категорија на написиКликни тука
ЗапочнетеКликни тука

Добитниците на тајландското лото имаат право да бараат награди во рок од 10 години од лотаријата по датумот на извлекување. Доколку исплатата е доспеана. Како државен приход, тој ќе биде вратен на владата на Тајланд.

Тајландската лотарија се покажа како настан кој го менува животот на некои луѓе кои ја добиле. Игрите со лотарија се одличен начин да си ја пробате среќата и, ако играчите на лотаријата имаат среќа, ќе можат да добијат сочен ден за исплата ако победите. лотариите се само игра на среќа.

Билет за лотарија

Беше формиран пазар на повеќе нивоа за купување и продажба на билети за лотарија на владата на Тајланд. Билетите за лотарија беа продадени од ГЛО на национални трговци на големо, вообичаено наречени „брокери“ во лотариската индустрија. брокерите ги продадоа паровите на билетите на јавноста.

По ова, брокерите ја извршија продажбата на 14,760 регистрирани продавачи на нацијата кои пак продаваа на пошироката јавност. Билетите за Тајландска лотарија ги продава локален агент. На нив се испечатени и лотариските броеви на тикетите.

Следствено, ако сакате да добиете специфичен или единствен број на лотарија, ќе треба да најдете некој кој е подготвен да ви го продаде овој број. Владината канцеларија за лотарија планира во блиска иднина да ги компјутеризира лотариските услуги, што ќе биде дел од нејзините идни проекти.

Би сакал да ве информирам дека на лотарија чини 40 бати. Пакетот за лотарија содржи вкупно два тикети, така што наградната количина на лозот е приближно 80 бати. Секој билет има шестцифрен број кој е единствен за него.

на Тајландска лотарија ГЛО Фондација, најголемиот примател на билети, има фиксна квота од 9,213,500 билети, кои ќе бидат достапни само за директните купувачи преку Krung Thai Bank.

скриншот од билети за тајландска лотарија

Тајландски лотарија билет

Во Тајланд, постојат само две форми на лотарија кои може да се купат. Првиот билет за лотарија е билет за тајландска владина лотарија (TGL). Вториот тип на лотарија е тикетот на Тајландската добротворна лотарија (TCL). Секоја лотарија има наслов испечатен во горниот лев агол на тикетот. 

Освен за имињата, единствените разлики меѓу двете се соодносот на исплата на првата награда и износот на данокот на добивката што мора да го платат победниците.

Билетите на TGL имаат прва награда од шест милиони бати и бонус награда од 30 милиони бати и се оданочуваат со стапка од 0.5%. Од друга страна, билетите на TCL имаат прва награда од три милиони бати и бонус награда од 22 милиони бати, по стапка од 1% задржан данок.

слика на резултатот од лотаријата во Тајланд

Совети за тајландска лотарија

Ако сакате да ги зголемите вашите шанси за победа во Резултати од лотаријата во Тајланд, тогаш еве совети за тајландската лотарија кои ќе ви помогнат да ги зголемите шансите за добивка. Ако не знаете кои победнички броеви да изберете, тогаш побарајте ги цифрите од вашиот телефонски број, датумот на раѓање или дури и вашата регистарска табличка ако немате друг избор.

Историја на тајландската лотарија

Со резултатите од лотаријата на Тајланд управуваше владата на Тајланд во согласност со законите на Тајланд. Канцелариите за владина лотарија функционираат според Законот за владина канцеларија за лотарија BE 2517.

Кој е во сила од BE 2517 и Законот за владина канцеларија за лотарија од BE 2562 кој е во сила од BE 2562. Во Дел 5, се наведува дека ќе има формирање на Канцеларија за лотарија, која ќе биде позната како Канцеларија за владина лотарија.

Резултатот од тајландската лотарија беше лансиран во 1874 година, кога по повод роденденот на кралот Чулалонгкорн (Рама V), кралот му дал дозвола на одделот за телохранители на кралот да води тајландска лотарија под надзор на Англичанец за да управува со лотарија во европски стил, Алабастер, директор на канцеларијата за лотарија, ќе ја работи.

Како резултат на ова, во 1917 година, кралот Ваџиравуд (Рама VI) им дал дозвола на група тајландски граѓани да издадат британска патриотска лотарија во име на тајландската влада. Во тоа време ќе има цена од 5 бати по билет.

Во 1923 година, кралот (Рама VI) доделил специјална кралска дозвола за издавање на лотарија наречена Суа па волонтерска лотарија која била прва лотарија од ваков вид во Тајланд. 

Целта на оваа лотарија е да се соберат средства за да се купат пиштоли за единицата Sua Pa Volunteers. Голем број пиштоли подоцна беа префрлени во полицискиот оддел како резултат на овој фонд.

Со генерирање приходи за безбедносни цели, тајландската влада одлучува да генерира средства за образование и лекови.

Во 1933 година, владата на Тајланд одлучи да издаде владина лотарија наречена сијамска владина лотарија со цел да генерира средства за образование и лекови. 

Со оглед на успехот на волонтерската лотарија sua pa во тоа време, лотаријата се сметаше за многу популарна лотарија меѓу луѓето. Како резултат на тоа, лотаријата се сметаше за добар начин да се заработи приход без истовремено да им пречи на луѓето.

Тајландското лото е легално да се игра сите постари од 20 години можат да учествуваат во играта, Гло ги регулира работите со лотаријата што владата издаде легализирано коцкање дозволено на властите.

Претходно оваа година, владата го овласти одделот за приходи да спроведе продажба на лотарија со цел да го надомести намалувањето на нацрт-одложената даночна стапка што веќе беше во сила. Во 1934 година Министерството за внатрешни работи требало да издаде општинска лотарија за собирање средства за активностите на општините во градот.

За тоа време, 500000 луѓе купиле лотарија по цена од 1 бат. Веднаш по тоа време, владините претставници почнаа редовно да делат лотарија на Тајланд. Грижата за лотаријата е во надлежност на одделот за приходи.

Како резултат на воведувањето на системот за лотарија во економијата на Тајланд, Тајланд направи значителен пробив во однос на генерирањето приходи и остварувањето огромни профити од лотаријата. На овој начин, владата може да ги зголеми приходите без да мора да ги зголемува даноците за да ги зголеми приходите.

Во согласност со резолуцијата, по усвојувањето на резолуцијата, раководството беше префрлено на Министерството за финансии. Имаше отворена канцеларија за водење на големи активности поврзани со извлекувањето на лотаријата откако беше формиран кабинетот и тие формираа одбор за извлекување на лотаријата.

Резултати од тајландското лото Преглед

Име на лотарија Тајландска лотарија
Датум на лотарија 01 Февруари 2023
Управувано од Влада на Тајланд

За да печати сопствени билети, владината канцеларија отвора свој печатарски објект. Авенијата Рајданерн беше првото место каде што беше отворена лотаријата на Тајланд. Следствено, Министерството за финансии ги донесе прописите што ќе му овозможат на раководството да функционира ефективно, а исто така го измени законот за да се осигура дека билетите ќе се продаваат во секоја провинција врз основа на населението во покраината.

Во 1974 година, владината канцеларија за лотарија беше прогласена за државно претпријатие со актот на канцеларијата за лотарија, со кој беше прогласено дека владината канцеларија за лотарија треба да ги извршува своите активности според актот за лотарија.

Во рамките на Министерството за финансии, постојат јасни овластувања и должности кои се делегирани на оваа канцеларија. На Лотарија Гло Тајланд генерира приходи и создава можности за вработување за тајландската заедница. Владата строго забранува коцкање што доведува до заработка на мали награди.

Постојат само две форми на легализирано коцкање кои се дозволени од Гло Нема сомнение дека тајландската лотарија е најпопуларната лотарија во Тајланд. Секој месец, тајландската лотарија се извлекува на првиот ден од месецот (1-ви) и на шеснаесеттиот ден од месецот (16-ти).

Бидејќи нема корупција меѓу службениците, тие можат да изберат кој било од нивните омилени кандидати како добитник на лотаријата во Тајланд.

Со цел да се обезбеди транспарентност, канцеларијата побара соработка од Институтот за технологија на кралот Монгкут. Воениот кампус Чао Кун во Лат Карбанг за да им помогне во развојот на проѕирно пластично тркало. Како резултат на овој дизајн, јавноста може да види колку се транспарентни извлекувањата на тајландската лотарија.

Подоцна, Министерството за финансии нареди да се издаваат награди во 6 наместо во XNUMX 7 цифри, а продажната цена да се зголеми од 20 на 40 бати. Со цел да се решат проблемите со подземната лотарија и продажбата на прекумерна лотарија, службениците издаваат 3 и 2-цифрени конечни броеви за резултатот од тајландската лотарија

Детали за наградите на тајландската лотарија

Слика од екранот на деталите за наградите на тајландската лотарија

Поради нејзината популарност, претставниците на тајландската лотарија одлучија да ги подобрат нејзиниот формат и големина почнувајќи од септември 2017 година. Тие го сменија форматот на тајландската лотарија од 80 бати по пар на 80 бати по примерок за да ги задоволат потребите на луѓето и да спречат забуна.

За да се постигне целта на активноста, важно е да им се помогне на заедниците и да се инсистира на правичност. Нивната основна вредност е да им обезбедат на своите клиенти најдобра можна услуга. Секоја недела многу луѓе во Керала стануваат милионери и заработуваат милиони и илјадници секоја година со помош на Резултат на лотаријата Керала денес

ЈАСНО

  • Јас: Иновации
  • В: Соработка
  • L: учење и раст
  • Е: Етика
  • О: Одговорност
  • Р: врска

Кои се чекорите за проверка на резултатите од тајландската лотарија?

За да го проверите резултатот од тајландската лотарија, следете ги чекорите подолу за да го направите тоа -

1: Првото нешто што треба да направите е да отидете на официјалната веб-страница на тајландската лотарија, т.е. д. @гло.или.т

2: Потоа барате резултати од тајландската лотарија во лента со мени за навигација.

3: Сега е време да кликнете на резултатот од лотаријата на дното на страницата.

4: Потоа ќе видите листа на сите пронајдени резултати.

5: Кликнете на PDF и ќе можете да го преземете овој резултат како а PDF

Често поставувани прашања

Каде да го проверите резултатот од државната лотарија на Тајланд?

Можете да го проверите резултатот од лотаријата во Тајланд на Официјална веб-страница @гло.или.т. или преку нашата веб-страница prizebondhome.net

Каков е процесот за побарување парична награда од тајландската лотарија?

за да ја побарате паричната награда, ќе треба да го пополните формуларот за барање, да ги пополните деталите на задната страна од добитниот тикет, да земете број на редица и кога ќе се јават, ќе треба да го прикажете добитниот тикет како и вашата валидна идентификација. картичка или пасош во случај на странци.

Дали е можно да се купат билети за тајландска лотарија преку Интернет?

Лотаријата на Тајланд може да се купи и резервира преку мобилната апликација и преку веб-страницата www.lottery.ktbnetbank.com на Krung Thai Next и веб-страницата www.lottery.ktbnetbank.com, како и во која било филијала на Krung Thai на национално ниво од 12: 00 до 7:30 часот. Тајландската лотарија купена од клиентот ќе биде испорачана од Тајланд Пошта.

Дали е можно да учествувате во тајландската лотарија како странец?

Нема ограничување за тоа кој може да учествува во извлекувањето, дали е Тајланѓанец или странец, но лицето мора да има најмалку 20 години.

Како се избираат броевите на тајландската лотарија?

Тајланѓаните веруваат дека секој број што на кој било начин се однесува на нас е нашиот најсреќен број

Кој управува со Државната лотарија на Тајланд?

Управувањето со лотаријата е одговорност на тајландската влада.

Заклучок

Како заклучок, дозволете ми да споделам неколку ВИП совети да ја зголемите веројатноста за победа

Затоа, ако немате идеја кој број да го изберете кога ќе ја добиете лотаријата, само одете на вашите цифри телефонски број, датум на раѓање, па дури и број на регистарска табличка ако немаш друг избор. Многу луѓе веруваат дека секој број што може да се поврзе со нив на кој било начин е нивниот среќен број.

Би сакал да им честитам на сите среќни добитници на резултатот на Тајланд Лото и да им посакам прекрасен ден. Не заборавајте да ги споделите вашите победнички движења во делот за коментари подолу

Оставете коментар