Резултат од лотаријата Мизорам 7.2.2023 9:55, 11:55, 4 и 8 часот

Добредојдовте на страницата со резултати од лотаријата Мизорам овде ги објавуваме резултатите од лотаријата Мизорам во 9:55 часот, 11:55 часот, 04:8 часот и 00:4 часот. Извлекувањето на лотаријата се одвива XNUMX пати на ден секоја недела. Оттука, навреме можете лесно да ги проверите резултатите од лотаријата.

Лотаријата Мизорам се спроведува четири пати на ден со различни временски интервали. Првото извлекување се врши во 9:55 часот, второто извлекување во 11:55 часот, третото извлекување се врши вечер во 4:00 часот и последното извлекување на лотаријата Мизорам е во 8:00 часот.

Навигација на страницата Скриј

Резултат на лотаријата Мизорам

Резултат од лотаријата Мизорам 9:55 часот

Мизорам државна лотарија Teesta Утрински резултат

Слика од екранот на резултатот од лотаријата Мизорам

Резултат од лотаријата Мизорам денес

Мизорам државен љубовен утрински резултат

Слика од екранот на резултатот од лотаријата Мизорам денес

Резултат на денот на проспектот на државата Мизорам

Слика од екранот на резултатот од лотаријата Мизорам во живо

Резултат на лотаријата Мизорам денес

Вечерниот резултат на Mizoram State Hawk

Слика од екранот на лотаријата Мизорам

Важно е да се спомене дека цената на билетот за лотарија е 6 РС по тикет, а добивката е 25 лаки. Одделот за државна лотарија Мизорам управува со сите работи поврзани со лотаријата. Тие ги објавуваат резултатите од лотаријата на нивната официјална веб-страница @mizoramlottery.net.

Лотаријата Мизорам е најпопуларната и најпопуларна лотарија шема во државата поради ниската цена на билетите и нејзината парична награда е огромна (25 лаки). Ова значи дека секој може да ја проба својата среќа за да обезбеди убава сума од нискоризична инвестиција.

Како и државата Мизорам, постојат различни држави што им нудат шема за лотарија на својот народ Западен Бенгал е уште една држава која нуди шеми за лотарија за да им користи на своите луѓе со нискоризични инвестиции.

Легално е да се играат игри на лотарија во државата. Само жителите на државата Мизорам можат да играат лотарија. За да победите на лотарија, зависи од вашата среќа дали сакате да ја зголемите вашата шанса за добивка се што ви треба за да купите повеќе билети, што резултира со зголемување на веројатноста за победа на игра на лотарија. Билетот може да се купи преку Интернет, но најдобро е да се купи офлајн, затоа можете да добиете гаранција дека ќе учествувате во извлекување.

За државната лотарија Мизорам

Сите извлекувања на активноста за извлекување на лотаријата Мизорам се одвиваат во салата на Одделот за државна лотарија Мизорам во Ајзаул и се отворени за јавноста. Извлекувањето и објавувањето на резултатите се вршат под надзор на директорот или негов претставник.

Ова се прави во присуство на двајца судии кои се уредно назначени од Владата да го надгледуваат процесот. Двајцата судии се одговорни за евидентирање на резултатите од ждрепката, а надзорниот службеник е одговорен за нивна автентичност.

Бројот на добитниот билет на секое извлекување се објавува во Службен весник, како и во национални, регионални и локални весници низ целата земја. Како дел од ждрепката, судиите имаат право да добијат хонорар, чиј износ го одредува владата од време на време врз основа на стапките на ждрепките.

Државна лотарија Мизорам онлајн

Билетот може да се купи преку Интернет, но најдобро е да се купи офлајн, затоа можете да добиете гаранција дека ќе учествувате во извлекување.

Важни врски

Официјална веб-страница на лотаријата МизорамКликни тука
Категорија на написиКликни тука
ЗапочнетеКликни тука

Распоред на лотарии Мизорам

Лотаријата Мизорам се спроведува четири пати на ден со различни временски интервали. Првото извлекување се врши во 9:55 часот, второто извлекување во 11:55 часот, третото извлекување се врши вечер во 4:00 часот и последното извлекување на лотаријата Мизорам во 8:00 часот.

Името на денотВреме на резултатИме на лотарија
недела, понеделник,
вторник, среда,
четврток, петок и сабота
09: 55 AMЛотарија Мизорам Тееста Мор
недела, понеделник,
вторник, среда,
четврток, петок и сабота
11: 55 AMМизорам Љубовна утринска лотарија
недела, понеделник,
вторник, среда,
четврток, петок и сабота
04: 00 PMЛотарија за Ден на проспект Мизорам
недела, понеделник,
вторник, среда,
четврток, петок и сабота
08: 00 PMВечерна лотарија Мизорам Хок

Преглед на лотаријата Мизорам

Име на лотарија Тееста Мор, Љубовно утро, Проспект Ден, Вечер на Јастреб
Датум на лотарија 07 Февруари 2023
ДржаваМизорам
Управувано од Владата на Мизорам
Време на резултат 9:55 часот, 11:55 часот, 04:00 часот, 08:00 часот
Прва награда5 Lakhs

Детали за наградите на лотаријата Мизорам

Награда износ
1st наградаРС. 25 Lakhs/
Утешна наградаРС-1000/-
2nd наградаРС-9000/-
3rd наградаРС-500/-
4-та наградаРС-250/-
5-та наградаРС-120/-

Како да го проверите резултатот од лотаријата Мизорам денес

Ако сакате да го проверите резултатот од лотаријата Мизорам, тогаш следете ги сите чекори подолу -

Прво, одите на официјалната веб-страница на лотаријата Мизорам, односно @mizoramlottery.net

2: Одете во делот Денешни резултати/Почетна страница.

3: Сега кликнете на копчето за 9:55 часот и 11:55 часот / 4:00 часот / 8:00 часот навечер според вашиот билет.

4: Кликнете на сликата некое време и преземете ја.

5: Конечно, отворете ја датотеката со слики и проверете го вашиот среќен број на лотарија.

Често поставувани прашања

Која е првата цена за лотаријата Мизорам?

Првата награда на Лотаријата Мизорам е 25,00,000

Каде можам да го проверам резултатот од лотаријата Мизорам?

Можете да го проверите вашиот резултат од лотаријата Mizoram на официјалната веб-страница @mizoramlottery.net. или одете преку нашата веб-страница prizebondhome.net

Кога се објавуваат резултатите од лотаријата Мизорам?

Резултатите беа објавени во 9:11, 55:04, 00:08 и 00:XNUMX часот.

Заклучок

Прво ги објавуваме резултатите од лотаријата Легално е да се играат игри на лотарија во државата. Само жителите на државата Мизорам можат да играат лотарија. цената на лотаријата е 6 РС по тикет и добитната сума е 25 лаки За да добиете лотарија зависи од вашата среќа, продолжете да ја пробувате вашата среќа и Честитки до сите добитници на државната лотарија Мизорам.

Оставете коментар