Резултат од лотаријата Керала денес 6.2.2023 Денеска во живо

Список на победници на резултатите од лотаријата Керала денес (6.2.2023): Продажбата на лотарии е главен извор на неданочни приходи во државата Керала. Што го зголемува генерирањето приходи за државната влада на Керала. Целта на започнувањето на лотаријата Керала беше да се обезбеди вработување на луѓето и да се дополнат владините финансии.

Овој модел стана популарен, а други држави во Индија исто така се инспирираа од овој модел и започнаа свои лотарии. Резултатот од лотаријата е објавен на официјалната веб-страница на лотаријата Керала, т.е. @keralalotteries.com. можете да ја проверите и Државната лотарија од оваа објава. Одделот за лотарија Керала е независно тело.

Резултат на лотарија Керала

Има седум неделни лотарии спроведени од Државниот оддел за лотарија Керала. Извлекувањето се спроведува во 3:00 часот во секојдневната владина канцеларија за лотарија лоцирана на Горки Баван, во близина на Бакери Јункшн, Тируванантапурам.

Одделот за лотарии во Керала сега објавува седум неделни лотарии, т.е. КАРУЊА, НИРМАЛ, КАРУЊА ПЛУС, АКШАЈА, СТРИ-САКТИ, WIN-WIN, ПЕДЕТ-ПЕДЕСЕТ, и шест браник лотарии.

Овој пост ќе ви даде некои основни информации за лотаријата Керала, т.е. (како да купите лотарија, како да го проверите резултатот од лотаријата во Керала, каде да купите лотарија, како да ги проверите добитните броеви и која е процедурата за барајте наградни броеви и многу повеќе).

Од оваа објава, можете лесно да ги дознаете добитниците на паричната награда денес. Претставниците на Државната лотарија Керала ги објавија резултатите од Лотаријата Керала на нивната официјална веб-страница. Дирекцијата на државата Керала сега носи лотарија за браник во вредност од 20 Rs./, Rs. 30 / - РС. 50/- и браник билети во вредност од 100 рубли/-и РС. 200/. придобивката од лотаријата за браник во Керала е тоа што е помалку скапо за вашиот џеб.

деталите за наградата на лотариите во Керала се 1st награда 75 Лаки, утешна награда Rs 8000 2-ра награда РС. 5, 3-та награда РС. 1, 4-та награда РС. 5000, 5-та награда РС. 2000, 6-та награда 1000 рубли, 7-та награда 500 рубли, 8-та награда 100 Р. Бројот на билети што треба да се отпечатат и бројот на серии одлучува директорот. Одделот ги презеде сите можни чекори за безбедно печатење.

Како дополнителна безбедносна карактеристика, случајното нумерирање и баркодовите се усвоени во билетите. Сите печатарски работи се вршат во владини преси. Според можностите обезбедени од ИТ мисијата, директоратот на одделот за државни лотарии во Керала исто така користи брзи СМС и групни СМС за пренесување кратки пораки, кратки реклами, работи за публицитет итн. и на зачуваните и на незачуваните мобилни броеви. а информациите се достапни и на официјалниот портал.

Резултатот од лотаријата Керала е објавен и во владиниот весник на Керала.

Најнови резултати од извлекувањето на лотаријата

денЛОТАРИЈАДатум на извлекувањеРезултати
ПонеделникWIN-WIN06 Февруари 2023Кликни тука
Вторник СТРИ-САКТИ31 јануари 2023Кликни тука
Среда АКШАЈА05 Февруари 2023Кликни тука
Четврток КАРУЊА ПЛУС02 Февруари 2023Кликни тука
ПетокНИРМАЛ03 Февруари 2023Кликни тука
Сабота КАРУЊА04 Февруари 2023Кликни тука
НеделаПЕДЕТ-ПЕДЕСЕТ01 Февруари 2023Кликни тука

Поделбата немала загуба од своето основање. Во 1967 година, вкупниот приход од продажбата на лотарија беше само РС. 20 милиони.

Што беше сведок на неверојатен пораст за да достигне РС. 625.74 крори во 2009-2010 година и РС. 557.69 крори во 2010-2011 година (од само една неделна лотарија од септември 2010 година до март 2011 година и шест лотарии со браник).

Исто така, добивката значително се зголеми за да достигне РС. 114.7 крори во 2009-2010 година и РС. 92.02 во 2010-2011 година (дури и по намалувањето на бројот на неделни лотарии) од скудни РС. 14 милиони. Добивката и приходите на одделот од 1967 година се како што следува:

ГодинаПриходиДобивка
1967-6800.2000.14
1968-6901.8401.50
1969-7002.4301.50
1970-7102.0400.87
1971-7201.5200.51
1972-7301.4200.53
1973-7401.4100.59
1974-7501.6300.58
1975-7601.5400.59
1976-7702.1600.92
1977-7802.7501.30
1978-7902.9901.49
1979-8002.5401.06
1980-8103.0101.24
1981-8204.3001.32
1982-8305.9301.91
1983-8408.8803.18
1984-8511.7203.94
1985-8612.5704.45
1986-8710.0202.87
1987-8833.3805.38
1988-8939.1205.38
1989-9041.6206.54
1990-9151.8807.64
1991-9254.4806.39
1992-9359.2607.34
1993-9465.0108.71
1994-9571.2210.71
1995-9693.2711.83
1996-97106.7413.41
1997-98105.3212.25
1998-99112.0115.53
1999-2000101.3810.22
2000-01134.1613.44
2001-02122.6908.15
2002-03131.6913.40
2003-04134.9819.87
2004-05156.6030.02
2005-06237.1955.65
2006-07236.2636.36
2007-08333.9148.28
2008-09484.76104.2
2009-10625.74114.70
2010-1155.6992.02
2011-121287.08394.87
2012-132778.80681.76
2013-143893.72788.42
2014-155445.431168.26
2015-166317.731461.16
2016-177394.911691.05
2017-188977.24-

Преглед на резултатите од лотаријата Керала

Име на лотарија Лотарија Керала
ДржаваКерала
Управувано од Владата на Керала
Време на резултат10:55 часот, 3 часот, 7 часот
Прва награда75 Лаки

Детали за наградите на лотаријата Керала

Награда бризнос
1st награда75 Лаки
Утешна наградаRs, со грејс. 8000
2nd наградаРС. 5
3rd наградаРС. 1
4-та наградаRs, со грејс. 5000
5-та наградаRs, со грејс. 2000
6-та наградаRs.1000
7-та наградаRs.500
8-та наградаRs.100

Денес резултат на лотаријата Керала

За една посебна сопственост на лотарија се одлучува според името, адресата и потписот на неговата задна страна. Затоа, не заборавајте да напишете на вашето име и адреса и да ставите потпис откако ќе го купите Лотарија билети во Керала.

Билетите може да се купат од агенти, трговци на мало и лотарии низ државата кои се овластени да ги продаваат државните лотарии Керала

Од многу други причини, Државната лотарија Керала е позната по постапката за извлекување. Јасна и транспарентна процедура отсекогаш привлекувала учество на луѓето.

Извлекувањето се врши во различни делови на државата. Секој е добредојден на местото на извлекувањето на лотаријата да побара какви било прашања поврзани со лотариите во Керала. Информациите за местото на извлекувањето на лотаријата може да се добијат од агентите или преку медиумите.

агентите не можат да продаваат билети за лотарија преку Интернет или преку социјалните мрежи, тоа е забрането. Резултатите ќе бидат објавени во сите водечки дневни весници, веќе следниот ден по извлекувањето на лотаријата. Резултати може да се добијат и од агентите. Истото ќе биде достапно преку мрежата на www.kerala.gov.in и www.keralalotteries.in.

Резултат на државната лотарија Аруначал Прадеш менаџментот на лотаријата Аруначал е исто така посветен на обезбедување можности од светска класа на нивните државни луѓе.

Лиценцирани агенти за лотарија Керала

Важни врски

Официјална веб-страница на Резултатот од лотаријата КералаКликни тука
ЗапочнетеКликни тука

Одделот за лотарии има широка дистрибутивна мрежа која се состои од повеќе од 35,000 агенти и над 100,000 трговци на мало. Насоките за започнување агенција или за да станете агент се многу едноставни и тоа без никакви значителни инвестиции.

Ова му помогна на многу неквалификуваниот персонал да најде дневен приход за своето семејство. Секој Индиец кој е на возраст над 18 години може да стане агент на Државната лотарија на Керала. Застапник може да стане лице кое ќе се пријави во пропишаната форма заедно со потребните такси (200 РС/-) и две фотографии со големина на пасош во Дирекцијата и Канцелариите за лотарија.

Агенциите се доделуваат од Дирекцијата и од другите окружни канцеларии. Лесно е да се идентификува канцеларијата на која припаѓа агентот или агенцијата. Дирекцијата и секоја подрачна канцеларија добиваат посебна шифра. Оваа шифра е дадена пред бројот на агенцијата.

Како да се бара износот на добитната награда за лотарија Керала?

Добитникот треба да го достави лозот во рок од 30 дена од извлекувањето со сите потребни документи до органот.

Парите од Наградата на лотаријата може да се побараат од засегнатите владини канцеларии за лотарија ако добитниот износ е до 1 Лак ₹. На оваа страница, исто така, опишавме како да ја побарате добитната награда од лотаријата

Износот на наградата на извлекувањето на лотаријата во Керала може да се бара и преку национализирани, закажани или државни/обласни банки за соработка. Наградниот тикет треба да се предаде на банката со сите горенаведени документи, доколку е потребно

Награда париОбразец за барање депозит до
5,000 ₹ или понискоАгент за билети
1,00,000 ₹ или понискоОдделение за окружни канцеларии за лотарија
1,00,000 ₹ или подолу (други држави)Одделение за Дирекција
1,00,000 ₹ или погореОдделот за директор на државни лотарии
Од 1 Лак до 20 ₹ ЛакОдделение за заменик директор
₹20 Lakhs и повеќеОдделот за директор

Ако добитниот износ е повеќе од 1 Лак ₹, тогаш добитниот тикет треба да се предаде на директорот на Државните лотарии откако ќе ги стави потписот, името и адресата на добитникот на наградата на задната страна од билетите со следните документи:

Апликација за побарување заедно со самопотврдена фотокопија од двете страни на билетот.
Две фотографии со големина на пасош на добитникот на лотаријата уредно потврдени од службеник со службено лице/Нотар.
Потврда за паричната награда во пропишаниот образец со ставање печат за приходи во вредност од 1 ₹/- (Преземете ја потврдата овде).
Самопотврдена копија од ПАН-картичката на добитникот.
Потврдени документи за лична идентификација, како што се Adhaar Card, Ration Card, DL, пасош, гласачка лична карта итн.

Како да ги проверите победничките билети

Ако сакате да го проверите резултатот од лотаријата Керала, тогаш следете ги сите чекори подолу -

1: Прво, одете на официјалната веб-страница на Резултатот од лотаријата Керала, т.е. @keralalotteries.com

2: Потоа одите во лентата со мени за навигација и пребарувате Резултат од лотаријата Керала.

3: Сега кликнете на копчето за резултат.

4: Потоа ќе видите дека сите резултати се достапни.

5: Кликнете на PDF и преземете го овој резултат

Често поставувани прашања

Која е првата цена за лотаријата Керала?

Првата награда на Државната лотарија Керала е 75 Лаки.

Каде можам да го проверам резултатот од лотаријата Керала?

Можете да го проверите вашиот резултат од лотаријата Керала на официјалната веб-страница @keralalotteries.com. или одете преку нашата веб-страница prizebondhome.net

Кога се објавуваат резултатите од лотаријата Керала?

Резултатите беа објавени во 3 часот.

Дали програмата за лотарија е легална во Керала?

Да, извлекувањата на лотаријата се легални во Керала.

Како да се бара износот на добитната награда за лотарија Керала?

Парите од Наградата на лотаријата може да се побараат од владините Канцеларии за лотарија

Завршни зборови

Владата на Керала официјално ги објави резултатите од Лотаријата на својата официјална веб-страница. Честитки до сите добитници на лотаријата Керала. Добитникот треба да го достави лозот во рок од 30 дена од извлекувањето со сите потребни документи до органот. Обележете ја нашата страница за да добивате секојдневно ажурирани резултати од лотаријата Керала.

Оставете коментар